YÜZ YÜZE FİLM YAPIM VE YÖNETMENLİK KURSU
EĞİTİM ve ÜCRET BİLGİSİ 2022
Hafta İçi Akşam Grubu (Güncellenecek) Güncellenecek 8 Hafta Boyunca |
Hafta Sonu Gündüz Grubu (Kayıt Devam Ediyor) Güncellenecek 8 Hafta Boyunca |
- 3.000-TL (Nakit ödeme)
- Kredi Kartı Ödemelerinde +KDV Uygulanmaktadır.
- 24 Saat Eğitim
ONLİNE BAŞVURU FORMU
SMS ÖN KAYIT
Ad / Soyad, Katılmak istediğiniz atölye, mail adresinizi yazarak 0533 583 08 78 numaralı telefona gönderiniz.
ATÖLYE BİLGİLERİ
Online Atölye: 2 ay, haftada bir gün x 3 saat, toplamda 24 ders saati sürer. Ayrıca ev ödevleri yapılır. Kursun kontenjanı 5-8 kişidir.
Atölyede; kameralar ve kamera kullanımı, objektifler, filtreler ve ışık kullanımı, çekim teknikleri, ışık, ses, kurgu, reji, senaryo yazmak gibi dersler işlenmekte ve online uygulamaları yapılmaktadır. Atölye süresince her öğrencimiz en az 5 film çalışması gerçekleştirir. Atölye süreince 2 grup oluşur ve atölye sonunda her grup 5-10 dk.lık bir kısa film çekmek zorunludur. Sertifika almak için her öğrencinin kendi proje filmini tamamlaması zorunludur.
Film Yapım ve Yönetmenlik Atölye'sinin amacı, öğrencilerine TV'de, sinemada gördükleri filmlerin nasıl çekildiğini öğrenerek kendi projelerini kendileri yönetmek ve kurgulamayı öğretmektir. Eğitim içeriği ve kapsamıyla alanının en iyilerindendir. Tüm dersler; teorik ve pratik olarak yapılır. 'Atölye' dememizin nedeni de pratik uygulamaların yoğun olması. Ayrıca teorik dersler sırasında konuyla ilgili eğitim filmleri gösterilir. Atölyede hepimiz eşitiz. alternatif bir eğitim atmosferi, demokratik bir ortam var. Her şeyi yaparak öğreniyoruz. Yeni dostluklar, arkadaşlıklar geliştiriyoruz.
Katılımcıların, eğer varsa, kendi kameralarını atölyeye getirmesi, öğrencinin kamerasını tanıması açısından faydalı olmaktadır. Fakat kamerası olmayan ve almak isteyen öğrenciler, tanıtım dersimizdeki "kamera satın alırken nelere dikkat ederiz?" açıklamalarından sonra karar verebilirler.
Kimler İçin; Sinema dünyasına adım atmak isteyen, filmlerin nasıl yapıldığını merak eden, kısa film, belgesel, tanıtım filmi, klip vs. çekmek isteyen herkese uygundur.
Adres ve Ulaşım: Şair Latifi Sokak. Daci Apt. No:6 Daire: 2 Moda / Kadıköy
İletişim: 0533 583 08 78 e-mail: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
DERS PROGRAMI
1. Hafta
Konu 1: dünya sinema tarihine giriş (sinemanın keşfi, sessiz sinema dönemi, akımlar sovyet sineması, alman dışavurumcu örnekler, melies sinemasına bakış,
Konu 2: ekipman çeşitleri( dslr ve aynasız makineler, lens çeşitleri, ses ve ışık sistemleri, kiralama seçenekleri, hangi ekipmanları hangi projeler için tercih etmeliyiz)
2. Hafta
Konu 1: Senaryoya giriş, sinopsis, tretman nedir, sinopsis örnekleri, storyboard, kroki, proje dosyası hazırlama, 3 perdeli senaryo akışı, plan-sahne-sekans nedir?
Konu2: Sinemada renk, renklerin psikolojik işlevleri, filmlerde renk kullanımının önemi, pre-prodüksiyon ve post-prodüksiyonda renk tasarlamanın farklılıkları, filmlerden örnekler
3. Hafta
Konu 1: kamera hareketleri (pan, tilt, dolly, truck, pedestal, arc, 360 kamera hareketleri nedir? İşlevleri nelerdir?
Konu 2: kamera açıları (geniş plan, amerikan plan, bel plan, gögüs plan, baş plan, close up, extreme close up, extreme geniş plan, full shot, tekli ve ikili plan, amors plan, alçak açı yüksek açı nedir ve nerelerde kullanılır? Aks çizgisi, 360 derece kuralı. Aks kuralını bozmak
4. Hafta
Konu1: yönetmenlik teknikleri (blocking ve sahneleme)
Blocking nedir, sinemada işlevleri nelerdir? Sahneleme ve perdeleme teknikleri, mizansen kurmak, bir sahneyi tasarlamak. Oyuncu yönetimi, sette uygulanması gereken pratikler, örnek kısa filmler üzerine inceleme
5. Diyafram-enstantane-iso ilişkisi
Diyafram nedir, sığ ve derin alan derinliği nedir, farkları nerelerde kullanılır? Diyafram çeşitleri, f diyafram, t diyafram. Lenslere göre çekim tercihleri. İso nedir pozlamaya nasıl etki eder? Shutter speed nedir? Sabit enstantane değeri ve farklı enstantane değerlerinde film çekmenin avantaj ve dezavantajları nelerdir? Fps nedir? Kare hızları arasındaki farklar nelerdir? Slow-motion çekim nasıl yapılır?
6. Kurgu prensipleri ve teorileri
Kuleshov efekti nedir, sinemayı nasıl etkiler, kurgu biçimleri, kesme çeşitleri, (jump cut, L cut, J cut, plan sekans çekim, match cut) match cut çeşitleri ve işlevleri, filmlerden örnekler...
7. Hafta: Işık
Sinemada ışıklandırma, ışık çeşitleri, ışıklandırma biçimleri (Rembrant, Notan, Silüet), Işığın yönü ve işlevleri, Işığın yoğunluğu ve sahneye etkisi
8. Hafta: Filmin festival süreci
Bir filmin festival sürecini yönetmek, festival başvuru koşulları, başvuru platformları, festival çeşitleri, doğru festivale doğru filmi göndermek. Filmin internet ve yayın platformlarında temsili, filmin tanıtımını yapmak.
Bonus 9. Hafta
Online çekilen filmlerin Sinematek eğitmenleri ile birlikte değerlendirilmesi.