Makaleler

video art

Video Art Atölyesi; Haftada 1 gün, toplam 54 saat sürer. Atölye 36 saat. Sergi Gezisi: 2 gün (6 saat)   Çekim Gezisi: 2 gün (12 saat) 

             Ders Programı ve İçeriği için tıklayın

Eğitmen: Sema Özevin

Öğr.Gör. Sema Özevin hakkında

Videoart alanında proje süreci yönetimi ve projenin hayata geçme aşamalarındaki proje çalışma prensipleri hakkında bilgilendirmeler yapmak. Videonun sanatsal dönüşümünde bir projenin inşa sürecinin geri planında yatan incelikleri kavratmak. Sanat alanındaki çalışmaları düşünce aşamasından, projeye dönüştürme ve sonuçlandırmaya kadar uzanan süreci teorik ve pratik açıdan yapılandırmaya yönelik öğrencilere derinlemesine bilgi ve deneyim kazandırmak. Hareketli görüntü tekniklerinden yola çıkarak video ile sanatsal çalışmalar yapılması ve sonucunda videograf seviyesinde videoart çalışmalar yapmalarının sağlanması.

Ders içeriğinde belirlenen konuların videoart örnekleri ile desteklenerek anlatımına paralel bir işleyiş gösterecektir. Katılımcılar belirledikleri ya da tarafımızdan önerilen konularda videoart çalışmalarını öğretim görevlisi kontrolünde projelerinin tüm inşa aşamalarında birlikte hareket ederek gerçekleştireceklerdir. Dersler dışında belirlenen gün ve saatte sezonda yer alan sergileri ziyaretler ve çekim gezileri de yapılacaktır. Eğitim bitiminde katılımcılar bitmiş 2 adet videoart çalışmasına sahip olacaklar. Bir çalışmaları geliştirdikleri projeleri diğeri ise çekim gezisi sonucu ortaya çıkardıkları videoart şeklinde olup iki çalışma kazanımı ve edindikleri bilgilerle videograf olma yolunda ilk adımlarını atmış olacaklar. Ders içeriğinde 300 sayfalık sunum ve 100’den fazla video izlencesi mevcuttur.

Katılımcılar çalışmalarını tercih ettikleri kameralarla veya mobil video aplikasyonları kullanarak telefonları ile gerçekleştirebilirler. Bu konuda aplikasyon önerileri yapılacaktır. “Neyle çektiğiniz değil nasıl çektiğiniz önemli…”

EĞİTİM ve ÜCRET BİLGİSİ 2016

Hafta içi Grubu
6 Ekim - 22 Aralık
 Her Perşembe 19.00 - 22.00

  • 1.200-TL +  KDV (Nakit ödeme)        
  • 1.250-TL  + KDV (KK Tek Çekim)     
  • 1.300-TL  + KDV (Bonus 4 Taksit)    
    54 Saat Eğitim + Eğitim Sonrası Destek

ONLİNE BAŞVURU FORMU

Video Art Atölyesine ön kayıt yaptırmak için Online Başvuru Formu'nu kullanabilirsiniz. Başvurunuzun alınmasının ardından, kesin kayıt için gerekli bilgiler, eğitim bilgilendirme görüşmesi ve ödeme seçenekleri e-mail ve telefon yoluyla size iletilecektir.