Makaleler

yaz okulu banner

Senaryo Atölyesi Yaz Okulu; Sinematek Dramatik Yazarlık ve Senaryo Eğitimlerinin temel kursudur. Yaz Okulu'nda 8 ders, Pazartesi'den Perşembe'ye 2 hafta boyunca, toplam 24 ders saati sürer. Kursun kontenjanı 8 kişidir.

Kimler İçin; Herhangi bir alanda (Uzun metraj, kısa film, reklam, tanıtım filmi, klip...) senaryo yazmak isteyen, yazdığı senaryoyu doğru dramatik kurgu ile tekrar ele almak isteyen, yazmaya meraklı olan herkes içindir.

Anahtar Özelliği; Senaryonun nasıl ve ne biçimde yazılacağı anlatılır ve dramatik yazarlık eğitimi verilerek, katılımcıların dramatik olay ve karakter oluşturması beklenir. Dramatik olay örgüsü ve karakterin yolcuğunu anlatarak, 'iyi' senaryonun püf noktaları anlatılır. Ayrıca senaryoyu çeşitli kurumlara sunma biçimleri anlatılarak katılımcıları bu alanda yönlendirmeyi hedefler.

Kur Sistemi; Senaryo 1 Kursu, senaryo öğretisinin temel kavramlarını öğretmeyi amaçlar. Kursun sonunda, katılımcılar yönelmek istedikleri alana göre çeşitli kurs ve atölyelerle eğitimlerine devam edebilir. Özellikle Senaryo 2 kursuna devam etmek faydalı olacaktır. 

Başarı Sertifikası; Senaryo 1 Kursu'ndan Başarı Sertifikası alabilmek için, eğitimin sonunda bir adet, kısa metraj film senaryosu teslim edilmesi gerekir.

SENARYO ATÖLYESİ YAZ OKULU
EĞİTİM ve ÜCRET BİLGİSİ 2019

 YAZ OKULU TAKVİMİ

22 - 31 Temmuz

  2 Hafta Boyunca

Toplam 7 Gün

19.00-22.00

  • 1000-TL  + KDV (Nakit ödeme)       
  • 1050-TL  + KDV (KK Tek Çekim)     
  • 1100-TL  + KDV (Bonus 4 Taksit)    
    21 Saat Eğitim

ist-ayrintili-bilgi   ist-egitim-programi

ONLİNE BAŞVURU FORMU

Senaryo ve Dramatik Yazarlık Atölyesi'ne ön kayıt yaptırmak için Online Başvuru Formu'nu kullanabilirsiniz. Başvurunuzun alınmasının ardından, kesin kayıt için gerekli bilgiler, eğitim bilgilendirme görüşmesi ve ödeme seçenekleri e-mail ve telefon yoluyla size iletilecektir.


SENARYO 1 KURSU EĞİTİM İÇERİĞİ


  1. BAŞLANGIÇ: Türk ve Dünya sinema tarihine bakış, sanat ve gişe filmleri ayrımı, senaristin barındırması gereken temel nitelikler, senaryo yazarken dikkat edilecek belli başlı hususlar, altın kurallar.
  2. SENARYO ÖNCESİ YAPILACAK ÇALIŞMALAR: Fikir, tema, sinopsis, film öyküsü ve tretman oluşturulması, karşılaşılan güçlükler ve aşmanın yolları, sınıf içi örnek sinopsis çalışması.
  3. YAPI VE YAPININ ÖGELERİ
  4. SAHNE YAZIMI VE TEMEL ÖZELLİKLERİ
  5. KARAKTER YARATMAK
  6. SENARYODA DİYALOG, DOĞAL SESLER EFEKT VE MÜZİK
  7. SİNEMADA TEMEL KURGULAR
  8. KAHRAMANIN YOLCULUĞU
  • ‘Senaryo 1 Kursu’, Sinematek Senaryo Eğitimlerinin temelini oluşturur.
    • Temel eğitimini tamamlayan öğrencilerimiz 'Senaryo 2' kursuna devam edebilirler. 'Senaryo 2' kursunda yönelmek istedikleri alana yönelen öğrencilerimiz 'Senaryo 3' ve diğer atölyelerle eğitimlerini pekiştirirler.

Senaryo 1 Kursu; Sinematek Senaryo Eğitimleri'nin temel kursudur. Senaryo 1 kursu'nun amacı, teknik bir metin olan ve bir filmin temelini oluşturan senaryonun nasıl oluşturulacağını, sinopsisten başlayarak, karakter çalışmaları, dramatik öğeler, film öyküsünün ve tretmanın yazılması, sahnelerin tasarlanması ve sıralanması ve diyalog yazılımı ile adım adım öğretmektir. Dersler hem teorik, hem de uygulamalı olarak gerçekleştirilmekte ve konusunda deneyimli ve yetkin eğitmenler eşliğinde her katılımcı en az bir sinopsis, tretman ve senaryo yazma imkanı bulabilmektedir. Uygulamalar içinde, monolog, diyalog yazımları, kısa film, reklam veya sosyal reklam, tanıtım filmi, klip senaryosu, belgesel film senaryosu çalışmaları yapılmaktadır.

Senaryo 1 kursumuzun sonunda katılımcılar temel senaryo yazarlığı eğitimi alırlar. 'Senaryo 2 Kursu' na devam etmeleri halinde, yönelmek istedikleri alanla ilgili ayrıntılı eğitim alabilirler.

Senaryo 1 Kursunu başarıyla bitiren öğrenciler dilerlerse "Senaryo Çetesi"ne katılarak, hayat boyu eğitimlerine devam ederler.

KURS BİLGİLERİ

  • İlgili tüm eğitim materyali tarafımızdan sağlanır.
  • Kursumuz ders, toplam en az 25 ders saati sürmektedir.
  • Öğrenci, en az %65 oranında devamlılık göstermek zorundadır, devamsız olan öğrenciye ücret iadesi ve başarı sertifikası verilmez.
  • Eğitimlerini başarıyla bitiren tüm öğrencilerimiz "Sinematek Aile Kulübü"ne üye olacaklardır. Kulübümüz hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayın.
  • Tüm Sinematek eğitimlerinde sınırsız teorik ve pratik destek ömür boyu sürer.
  • Kursun kontenjanı 8 kişidir.
  • Kursun sonunda kursu başarıyla bitiren öğrencilerimize Başarı Serifikası, ders notları, ders sırasında yapılan uygulamaların dökümanları ve "Sinematek Aile Kulübü Üyeliği" belgesi verilir.
  • Kursumuzda yaş sınırı yoktur. 14-18 yaş aralığındaki öğrencilerden aile onayı beklenir.

Senaryo 1 Yaz Okulu Ücret Bilgisi


24 Saat Eğitim+Eğitim Sonrası Destek;

  • 550-TL (Nakit Fiyatıdır.)
  • 570-TL (Kredi kartından tek çekim fiyatıdır.)
  • 595-TL (Bonus Kartlara 4 Taksitli Fiyatıdır.)

SİNEMATEK İSTANBUL


Halitağa Cd. Şadırvan Sitesi A Blok No:26/8 Altıyol/Kadıköy

TEL: 0216 450 44 68

Çalışma saatleri, harita ve diğer iletişim bilgileri için tıklayınız.

Senaryo 1 Kursu Eğitmenleri


Koray Yeltekin - Senaryo I ve II

Erhan Tuncer - Senaryo I ve II

Eğitmenlerimizin tamamını görmek için tıklayın.